У Волинській області стартував дводенний круглий стіл освітян на тему: «Реформування шкільного харчування: виклики, досвід, перспективи та формування культури здорового харчування учнів».
Захід об’єднав керівників управлінь освіти з різних регіонів України — Херсонської, Закарпатської, Львівської, Рівненської областей, пише Управління освіти і науки Волинської ОДА.
У перший день учасники:
- відвідали Луцьке вище професійне училище, де ознайомилися з роботою навчально-практичного центру;
- побували у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні (м. Ковель), де відбулося засідання круглого столу.
Участь у заході взяли начальниця управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації Наталія Матвіюк та її заступники. У своїй доповіді Наталія Василівна акцентувала увагу на досягненнях Волині у впровадженні реформи шкільного харчування, важливості співпраці між органами влади, освітніми закладами та громадами.
Учасники круглого столу обговорили практичні рішення та поділилися успішними кейсами з організації здорового харчування у школах.
Також делегація ознайомилася з роботою опорної кухні Дубівського ліцею Дубівської сільської ради — одного з прикладів ефективної модернізації системи харчування.
У дружній атмосфері відбулося неформальне спілкування з представниками громад, що вже реалізовують зміни, зокрема із Зимненської, Камінь-Каширської, Шацької, Павлівської, Берестечківської та Маневицької територіальних громад.