Вечеря за 30 хвилин: як приготувати улюблену їжу Елтона Джона

Паола Ловісетті Скамігорн, кухар і засновник Passion and Cooking, поділилася власним методом приготування «улюбленої» страви Елтона — різотто з  окунем.

Вечеря за 30 хвилин: як приготувати улюблену їжу Елтона ДжонаРізотто за цим рецептом готується за 30 хвилин / фото ua.depositphotos.com

Елтон Джон 25 березня відсвяткував свій 77-й день народження. Ймовірно, у цей день він поласував своєю улюбленою стравою — різотто.

Як пише Еxpress, приготування вечері за цим рецептом займе лише 30 хвилин. Зазначається, що Елтон Джон настільки любить різотто, що навіть відправив свого особистого шеф-кухаря до Італії брати уроки кулінарії у шеф-кухаря Лучано Пароларі, який спеціалізується на цій страві.

Паола Ловісетті Скамігорн, кухар і засновник Passion and Cooking, поділилася власним методом приготування «улюбленої» страви Елтона — різотто з  окунем.

«Різотто з філе окуня — фірмова страва мого улюбленого озера Комо. Це один із моїх улюблених місцевих рецептів – смачна страва, приготована з простим різотто та смаженим місцевим прісноводним окунем, приправленим маслом і шавлією», — зазначила вона.

Щоб приготувати цю страву потрібно взяти:

  • рис — 300 г;
  • несолоне вершкове масло — 130 г;
  • біле сухе вино — 240 мл;
  • Філе окуня — 16 шматочків ( по 3-4. шт. на людину).
  • цибуля шалот — 1 шт.;
  • овочевий бульйон — 1 л.;
  • шавлія — 8 листків;
  • трохи борошна;
  • сіль та перець.

Вилийте овочевий бульйон в каструлю і розігрійте його на середньому вогні. У сусідній каструлі розігрійте 50 г масла і додайте дрібно порізаний шалот. Готуйте на середньому вогні 2 хвилини і додайте рис. Ретельно перемішуйте його декілька хвилин — він має вкритися маслом. Далі додайте вино і продовжуйте помішувати, поки воно повністю не поглинеться.

Далі додайте ополоник або два розігрітого овочевого бульйону до рису. Він має повністю покритися рідиною. Коли більша частина випарується, додайте знову.  Поки різотто готується, вимийте рибу й просушіть її паперовими рушниками. Далі обмокніть у борошно й обсмажте на середньому вогні до золотистої скоринки. Посоліть та вийміть зі сковорідки

Зніміть каструлю з різотто з вогню, коли воно буде готове приблизно через 15 хвилин і стане кремовим і ніжним. Додайте 30 г вершкового масла і продовжуйте помішувати, щоб воно змішалося з різотто. Додайте спеції і залиште страву відпочити на дві хвилини.

У цей час помістіть решту масла (50 г) та нарізане листя шавлії в сковороду. Обсмажуйте на середньому вогні протягом двох хвилин. Масло має розтанути, але не змінювати колір. Помістіть різотто на розігріту тарілку, викладіть зверху філе окуня, а потім полийте шавлієвим маслом. 

Улюблені страви відомих людей

Раніше УНІАН розповідав, які два інгредієнти, які любила їсти Єлизавета II. Британський шеф-кухар Джефф Бейкер, який готував для покійної королеви Єлизавети навіть розкрив секрети приготування картоплі.

Також повідомлялось, як приготувати улюблену страву Івана Франка.

Джерело

Новости Крыма