У Хусті офіційно відкрили нове підприємство «Bakery Food Investment», яке виробдяє хлібобулочні та заморожені напівфабрикати з дріжджового листкового та здобного тіста.
Про це розповідає Хустська міська рада.
Компанія пройшла свій шлях від невеликого виробництва до потужного заводу, який успішно постачає продукцію не лише в Україні, а й на міжнародний ринок. Вже понад 20 років він функціонує у Козельці Чернігівської області.
Як йдеться у повідомленні, починаючи з травня цього року, в Хусті вдалося запустити дві автоматизовані лінії: одна – формування, вистоювання, охолодження та заморожування хлібобулочних виробів; друга – з виготовлення та фасування льоду. Планова потужність виробничого майданчику – до 3 тисяч тонн продукції в місяць.
Перед присутніми висступили СЕО заводу Євген Міщенко, заступник голови Закарпатської ОВА Ростислав Пріцак та в. о. Хустського міського голови Василь Губаль.
На честь відкриття підприємства зафіксували національний рекорд України в категорії «Кулінарне мистецтво» – «Найбільша кількість пиріжків, з яких створений герб Закарпаття». Розмір Герба – 3 х 2,3 м, кількість пиріжків – понад 1000 штук.
Опісля єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії владика Ніл та отець Володимир Бабич освятили підприємство.