
Державний грант допоміг запустити на Дубенщині потужне виробництво напівфабрикатів у час війни.
Про це повідомили у Рівненській ОДА.

«ТОВ «Смаколюб» запустило виробництво заморожених напівфабрикатів у 2022 році – у перші місяці після початку повномасштабної війни. Старт став можливим завдяки державному гранту на розвиток переробних підприємств. Компанія отримала 1,8 мільйона гривень, які спрямувала на закупівлю виробничого обладнання», – йдеться у дописі.
Тепер бренд демонструє стабільне зростання. Під час візиту на підприємство заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан ознайомився з виробничими лініями, де щодня випускають понад 2,5 тонни продукції.
У компанії розповідають: класичними пельменями вже нікого не здивуєш, тому ставка робиться на різноманіття. Асортимент «Смаколюба» налічує понад 70 позицій: від вареників до м’ясних виробів. Продукція виготовляється зі свіжої сировини, без консервантів, а смакові властивості зберігаються завдяки шоковій заморозці.
Бренд активно нарощує присутність у ритейлі: напівфабрикати продаються у понад півтори сотнях магазинах в 11 областях України.
«Підприємство, засноване під час війни, створює робочі місця та додану вартість – ще один доказ того, що державна підтримка працює. Загалом під час повномасштабного вторгнення на Рівненщині реалізували 9 грантових проєктів для розвитку переробки на 44 мільйони гривень», — зазначив Олександр Кохан.
Державна грантова програма для переробної промисловості передбачає до 8 мільйонів гривень підтримки на запуск або розширення виробництва, із вимогою співфінансування 50/50 та створення щонайменше п’яти робочих місць.





