Туристи відвідують Буковель, щоб отримати незабутні спогади від відпочинку на гірськолижному курорті Карпат. Влітку та весною вигідніше подорожувати, бо сезон «низький», тобто ціни на більшість послуг нижчі, ніж взимку.
Вже з другої половини осені вартість проживання, харчування та розваг у Буковелі зростає. Українці повинні знати, скільки грошей доведеться витратити як мінімум на відвідування місцевого ресторану.
Сайт Новини.LIVE розповідає, скільки коштує їжа в Буковелі.
«Вугільна Шафа»
Ресторан розташований у Поляниці – найбільш популярному туристичному селищі Карпат, куди з’їжджаються на відпочинок з усієї України. Заклад харчування пропонує страви на різний смак і гаманець: від холодних закусок і салатів до м’яса, десертів і гарнірів.
Станом на листопад 2024 року за обід у «Вугільній Шафі» на двох треба заплатити майже 2 000 грн:
- котлета з фрі – 255 грн;
- нагетси – 255 грн;
- салат із телятини – 369 грн;
- салат із печінки фламбе – 305 грн;
- курячий бульйон – 185 грн;
- яблучний сік (1 л) – 192 грн;
- лимонад (1 л) – 128 грн.
«Підгір’я»
Ще один популярний ресторан, розташований в однойменному готелі Поляниці. Відвідувачі можуть насолодитися як традиційними українськими стравами, так і європейською кухнею. Хоча ціни трохи «кусаються».
Наприклад, за карпатські гриби власного маринаду потрібно заплатити 295 грн, за рибний садж (550 г) – 600 грн, за чікен-бургер – 345 грн, за салат із курячим філе – 295 грн, за бограч – 285 грн.
Скільки коштують інші страви в Буковелі
Оскільки Буковель – це надзвичайно популярний гірськолижний курорт, куди приїжджають не лише українці, то ціни на харчування немаленькі. Взимку та наприкінці осені вартість страв у закладах традиційно зростає, тому потрібно запастися чималою сумою, аби не голодувати.
Найбільш популярні позиції в меню коштують (в різних ресторанах/кав’ярнях):
- малиновий чай – 80 грн;
- капучино – 105 грн;
- імбирно-обліпиховий чай – 135 грн;
- глінтвейн з червоного вина – 240 грн;
- курячий бульйон із млинцями – 285 грн;
- борщ зі сметаною і сальсою – 320 грн;
- телячі щоки в картопляно-пармезановому мусі – 410 грн.