Розкрито головний секрет смачної тушкованої капусти: потрібно додати «чарівний» інгредієнт

Смачна тушкована капуста — гордість для будь-якої господині.

Розкрито головний секрет смачної тушкованої капусти: потрібно додати "чарівний" інгредієнтВи дізнаєтеся, навіщо додавати оцет в тушковану капусту / фото ua.depositphotos.com

Тушкована капуста — класичне блюдо, яке багато хто любить. Однак не всі знають, як тушкувати капусту до коричневого кольору, іноді колір виходить не найкрасивішим. Крім цього, не всім вдається тушкувати капусту смачно. 

Раніше УНІАН розповідав, як готується тушкована капуста за класичним і оригінальним рецептами, тепер пропонуємо вам дізнатися, що потрібно додавати в капусту, щоб вона стала красивою і смачною. Виявляється, є «чарівний» інгредієнт.

Що додавати в капусту для смаку — лайфхак

Смачна тушкована капуста — гордість для будь-якої господині. Однак не завжди капуста виходить ідеальною. Одним з головних секретів смачної тушкованої капусти є оцет.

Якщо ви не знаєте, навіщо додавати оцет в тушковану капусту, то, швидше за все, вам ніколи не вдавалося приготувати цю страву ідеально. Столовий оцет надає капусті кислинку, покращує її смак і є тим самим секретом. 

На 1 кг капусти вам знадобиться всього 1 ложка звичайного оцту, його потрібно додавати в капусту перед тим, як засипати зажарку. Іншими словами, спочатку капусту потрібно трохи протушкувати, і тільки приблизно через 30 хвилин потрібно додавати оцет. 

Досвідчені кухарі також радять спробувати замінити звичайний оцет яблучним. Така капуста буде ще смачніше. 

Ну а якщо ви не впевнені, що точно знаєте, як тушкувати капусту до коричневого кольору, то варто прислухатися до порад досвідчених кухарів. Вони рекомендують додавати не тільки оцет, але і томатну пасту. Також колір може надати соєвий соус.

Які трави додати в тушковану капусту 

Крім оцту, ви можете додати до капусти ароматні трави і зелень. Саме вони вирішують одну з головних проблем, яка виникає, коли господиня не знає, що додати в капусту, щоб не було запаху. 

Зелень краще додавати вже до повністю готової капусті, перед подачею на стіл. Ви можете додати страві неповторний смак і аромат кропом або петрушкою, а також іншими травами.

Розкрито головний секрет смачної тушкованої капусти: потрібно додати "чарівний" інгредієнт Смакує, як у Карпатах: швидкий рецепт гуцульського бограчуРозкрито головний секрет смачної тушкованої капусти: потрібно додати "чарівний" інгредієнт Без плити за 10 хвилин: соковитий грецький салат для всієї родиниРозкрито головний секрет смачної тушкованої капусти: потрібно додати "чарівний" інгредієнт Смачно як у бабусі: рум’яні і пишні смажені пиріжки на кефірі

Що стосується прянощів і спецій, то тут ви можете експериментувати. Наприклад, можна додати чорний перець, а можна навіть гірчицю. Сушений часник, паприка, каррі — всі ці спеції можуть підкреслити смак капусти. Важливо лише пам’ятати, що переборщувати з приправами не варто, вони можуть «перебити» основний смак. 

Джерело

Новости Крыма