Нова локація, багато крафтярів та перекуси для гурманів: чим дивує гостей ювілейний Food Fest у Луцьку

Ювілейний Food Fest у Луцьку

У Луцьку  в п’ятницю, 9 травня, стартував 10-й Food Fest. Цьогорічний ювілейний фестиваль вперше проводять не в Луцькому замку,  а в «Адреналін Сіті». Food Fest триватиме три дні – з 9 по 11 травня, організатори підготували для лучан та гостей міста насичену концертну програму та різноманіття смаколиків, повз які не пройдуть навіть вибагливі гурмани.

На фестивалі в Луцьку

На великій сцені Food Fest

На відкритті відомого та очікуваного не лише лучанами фестивалю побувала кореспондентка Район.Луцьк.

Частування на будь-який смак

Гостей частують стравами грузинської кухні

За словами піар-директорки Food Fest UA Соні Момонт, за три фестивальних дні організатори планують на благодійних аукціонах, розіграшах зібрати мільйон гривень для п’яти військових підрозділів з Волині, які воюють на гарячих напрямках фронту, серед них –  1-й корпусу Національної гвардії «Азов» та 20-а бригада оперативного призначення «Любарт».

Соня Момонт

«У цих підрозділах служать друзі нашого фестивалю, члени команди. Ми зібрали запити і звітуватимемо про те, що саме і для яких підрозділів придбали», – розповіла вона.

У ювілейному Food Fest беруть участь майже 40 учасників з Волині, Львівщини, Івано-Франківщині, Києва, Кременчука.

За словами піар-директорки, зміна місця проведення фестивалю – крок, про який організатори давно думали.

«У Луцькому замку для проведення такого масштабного заходу не дуже багато місця. Цьогорічний фестиваль в «Адреналін Сіті» дозволить нам прийняти всіх, хто хоче до нас завітати і нікому не буде тісно. У цьому році ми проводимо ювілейний фестиваль, тому старалися, як ніколи», – розповіла вона.

Гостей частують равликами та мідіями

Смачний глінтвейн в казанах

На фестивалі працюватиме основна та альтернативна сцена, де  вдень проводитимуть літературні спікінги та виступатимуть лучани, які формують культурний, соціальний та бізнесовий ландшафт міста, а ввечері організують лаунж.

Для зручності гостей фестивалю основну сцену розмістили окремо від фудкорту. На великій сцені цього року виступатимуть Baryk, Dorofeeva, Budchuk, Krabik, Ostap Drivko, Шугар, Flinka, DJ Olaras, XSergo & Linz, VLADA K, Катя Качановська, VSIVDOMA, Віктор Павлік.

На сцені фестивалю

Гості цьогорічного фестивалю із задоволенням смакують равликами, чуросом, креветками, чебуреками, стравами грузинської кухні, шашликами, реберцями та запеченими овочами на грилі, натуральними соками, настоянками та глінтвейном, який варять прямо у великих казанах. Любителям солодощів пропонують не лише морозиво з незвичними смаками, різноманітні тістечка, трубочки, горішки, макаруни, а й свіжу полуницю в шоколаді.

Полуниця в шоколаді

Для тих гостей, які віддають перевагу перевіреній класиці, «SPAR» та ТМ «Смачні традиції» підготували перекуси, готові страви, гарячі та прохолодні напої. Вони частували гостей піцою, солоними круасанами, котлетами та сосисками в тісті, кавою, чаєм та освіжаючим десертом – слаш. Купити тут можна салат  або готову гарячі страви – смачні вареники та млинці з різноманітними начинками, деруни, котлету по-київськи,  ковбаски та овочі на грилі. Все це  продають за доволі демократичними цінами. Так,  сосиска в тісті коштує 25 гривень, вареники – 20 гривень.

Перекуси та гарячі страви від «SPAR» та ТМ «Смачні традиції»

Для зручності лучан та гостей міста на фудкорті встановили столи та стільці, де можна неспішно посмакувати будь-якою стравою.

Фестиваль цього року відвідало чимало крафтярів. Лучанка Валерія Войтюк на презентувала печиво, льодяники та мершмелоу «Няшики» власного виробництва, а Тетяна Максимчук з Маневичів привезла годинники, брошки, сережки  з епоксидної смоли, які виготовляє у власний майстерні.

Майстриня з Маневичів Тетяна Максимчук

  Яна Скриннік виготовляє  браслети та чокери з бісеру.

Яна Скриннік виготовляє прикраси з бісеру

«На Food Fest я презентую свої вироби вперше, хоча раніше часто брала участь в міських ярмарках. Поки гості лише придивляться та коментують, але сподіваюся щось  куплять», – розповіла вона.  

Крафтова сироварня «Будз Баран» приїхала до Луцька з Косівського району, Івано-Франківської області. Окрім класичних сирів, сулугуні, бринзи до Луцька привезли і сир «П’яний гуцул», витриманий у домашньому виноградному вині.

Крафтові сири

Майстерня «Gregit», яка спеціалізується на виробництві копченого та в’яленого м’яса, джерок також приїхала на Волинь з Івано-Франківщини.  Її власниця Світлана Олексюк на фестивалі Food Fest побувала вперше.

Майстерня  «Gregit»

Юлія та Денис з Рівненщини навчаються  другому курсі Волинського національного університету імені Лесі Українки. На Food Fest вони побували вперше і збираються спробувати все, що тут продають. Лучанка Алла сподівається отримати незабутні враження від виступу улюбленої виконавиці Dorofeeva.

Денис та Юлія вперше на фестивалі

Пані Алла поспішає на концерт

Пан Роман разом з родиною вже втретє відвідує фестиваль. За його словами, нова локація такій події  пасує, бо  «Адреналін Сіті» може вмістити більше гостей.

Пан Роман

«Атмосфера замку грала свою роль, але тут значно більше місця для відвідувачів», – додав він.

Поліна та Ганна створюють газету про гостей фестивалю

Лучанки Ганна та Поліна прийшли не тільки на концерт, вони за символічний донат за допомогою «магічного», старовинного фотоапарату можуть створити газету з вашим фото.

Джерело

Новости Крыма