Компанія Nestlé запустила перше виробництво на новій фабриці вермішелі в селі Смолигів на Волині. Це результат інвестицій у 50 мільйонів доларів, про які було оголошено півтора року тому.
Про це пише «Інтерфакс-Україна».
«Виробнича потужність першої лінії дозволить компанії виробити 5000 тонн вермішелі до кінця 2025 року з запланованим збільшенням обсягів виробництва з відкриттям додаткових ліній у наступні два роки», – зазначається у релізі.
Фабрика у Смолигові – четверта фабрика, відкрита за 30 років роботи компанії в Україні.
З відкриттям нової фабрики в Смолигові Nestlé створила на Волині європейський хаб з виробництва харчових продуктів, об’єднавши нове виробництво з фабрикою в сусідньому Торчині.
Згідно з ним, компанія розширює виробництво вермішелі, щоб задовольнити зростаючий попит на неї як в Європі, так і в Україні під брендами Maggi та «Мівіна».
Нова фабрика є експортно-орієнтованим підприємством: 75% продукції буде постачатися на ринки ЄС під брендом Maggi, що збільшить валютні надходження в Україну. Водночас 75% сировини для виробництва надходить від локальних постачальників в Україні, ключовими інгредієнтами є пшениця та соняшникова олія.
Гендиректор Nestlé Алессандро Дзанеллі зазначив, що фабрика в Смолигові має вигідне розташування для забезпечення як внутрішнього ринку, так і експорту.
Голова Волинської ОВА Іван Рудницький нагадав, що в області вже працює фабрика з виробництва кетчупів та соусів під маркою «Торчин» та дистрибуційний центр Nestlé, а запуск нової фабрики створив ще понад 300 нових робочих місць, і їх кількість буде збільшена найближчим часом й загалом перевищить 1500 осіб у новоствореному виробничому хабі на Волині.
Довідково: Nestlé – одна з найбільших компаній світу у сфері виробництва харчових продуктів та напоїв, представлена у 187 країнах. Пропонує широкий асортимент продуктів і послуг для родин і хатніх тварин. Має понад 2000 торгівельних марок.