Ціни на моркву в Україні за тиждень зросли на 10%. Зараз виробники продають її за 25-32 грн/кг (0,59-0,76 дол.), залежно від якості та обсягу партій.
Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.
Вартість моркви поступово зростає протягом останніх тижнів. Аналітики пов’язують це зі стабільно високим попитом на продукцію преміальної якості. Водночас пропозиція на українському ринку значно скоротилася. Багато виробників уже оголосили про завершення продажів наявних запасів.
Частина фермерських господарств продає залишкові партії або притримує продукцію, плануючи реалізувати її ближче до весни, коли ціни будуть вищими.
Наразі вартість моркви в Україні в середньому зросла у 2,3 раза порівняно з початком січня 2024 року. Експерти зазначають, що причиною цього є зменшення врожаю через аномальні погодні умови влітку.